Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално вече има нов треньор. Това е аржентинецът Данте Ботини, който беше официално вписан като наставник на хасковлията.

От Асоциацията на тенис играчите (АТР) потвърдиха, че двамата вече работят заедно. Профилът на българина в atptour.com беше редактиран и вече цял свят знае, че Ботини е треньор на нашето момче. До този момент там стоеше името на Андре Агаси, който бе по-скоро в ролята на консултант на Григор и беше с него в редки случаи.

Димитров започна 2020 година под ръководството на германеца Кристиан Гро. Той беше с него в първите турнири и дори по време на периода на социална изолация, докато траеше паузата през сезона. След това в ложата на Димитров все по-често сядаше баща му Димитър.

В последните дни на изминалата година се появи информация, че Гришо, който е №19 в света е започнал сътрудничество с Ботини. Аржентинецът дори пристигна в Монте Карло, където живее Димитров, а по-късно се появиха и клипове от съвместните им тренировки.

41-годишният Ботини беше треньор на бившия №4 в света Кей Нишикори. Двама работиха заедно 9 години, a японецът спечели 12 титли и игра на финал на Откритото първенство на САЩ през 2014 година.

За последно Ботини работи с Николас Джари, но чилиецът беше със спрени права за 11 месеца заради употреба на допинг и пропусна почти целия сезон през 2020 година.