Тенис сезонът може да наближава своя край, но тепърва предстоят решаващите турнири, които ще определят финалната осмица за Торино. Надпреварите в Азия ще завършат със силния турнир в Токио.

Състезанието ще се проведе между 16 и 22 октомври, като събитието е от категория  ATP 500. В японската столица ще видим някои доста интересни имена в световния тенис, като трима представители на топ 10 оглавяват схемата. Поставен под номер 1 е световният номер 8, Тейлър Фриц, а присъствието на играчи от топ 10 допълват още, Каспер Рууд и Александър Зверев. В елитната надпревара, правят впечатление още доста големи имена, сред които Алекс Де Минор, Томи Пол, Франсис Тиафо, Карен Хачанов, Камерън Нори, Хуберт Хуркач, и не на последно място, новата звезда на тениса Бен Шелтън.

В „страната на изгряващото слънце“ пореден опит за възвръщане към добрите си дни ще направи и Феликс Оже-Алиасим, който изпраща един изключително неубедителен сезон. Заслужава си да се отбележи и участието на Диего Шварцман в предстоящия турнир, тъй като аржентинецът загатна за позитивни неща, с представянето си в Шанхай, където достигна до осминафиналите.