Григор Димитров ще се изправи срещу добре познатия си съперник Джон Иснър на осминафиналите на Индиън Уелс. Сблъсъкът между българина и американския тенисист ще може да наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 1 след 23:00ч. тази вечер.

Хасковлията и представителят на домакините са се срещали три пъти досега, като любопитното е, че всичките им срещи са на ниво Мастърс турнири, и са на твърда настилка. Иснър води с 2:1 победи.

208-сантиметровият тенисист спечели с 2:0 сета в Маями през 2015-а и с 2:1 в зала „Берси“ в Париж през 2017-а. Само няколко месеца преди срещата във френската столица, Димитров бе сразил Иснър с 2:1 в Синсинати. На полуфинала в американския град, първата ни ракета спечели два тайбрека срещу гиганта, вторият от които с 12:10. На същия турнир българският тенсист взе и титлата.

Досега на кортовете в Калифорния Димитров нямаше никакви затруднения в първите си два мача. Джордан Томпсън бе разбит с 7:6, 6:2, а съдбата му последва и Александър Бублик, победен с 6:4, 6:4 за малко над час игра.

Иснър имаше нелек първи мач на Индиън Уелс. Ветеранът имаше нужда от два тайбрека срещу Сам Куери, за да сломи съпротивата му. Във втората си среща американецът бе далеч по-уверен и срази Диего Шварцман с 7:5, 6:3. Американецът се възползва отлично от грешките на аржентинеца, което му осигури среща с нашия тенисист.