Носителят на 19 трофея от турнирите в Големия шлем Рафаел Надал е следващият съперник на Григор Димитров на турнира по тенис на твърда настилка в Акапулко, Мексико.

Испанецът се класира за полуфиналите на надпреварата с награден фонд 2 милиона долара след категоричен успех над корееца Хвон с 6:2, 6:1 за малко над час и половина игра.

Getty Images
27 снимки

Надал, който в момента заема второ място в световната ранглиста и е двукратен шампион в Акапулко, наниза 5 аса по пътя си към успеха срещу Куон и спаси всички осем брейкбола, които се откриха пред съперника му. Испанецът обаче имаше сериозни трудности на сервис, като вкара едва 56 процента от първите си подавания.

До момента Димитров и Надал са се срещали 13 пъти един срещу друг, като статистиката е категорично в полза на испанеца, който има 12 победи. Единственият успех на българина е през 2016 година на турнира в Пекин, а Надал е в серия от пет последователни победи в съперничеството.

Срещата между Димитров и Надал ще бъде в ранните часове на съботния ден, като по всяка вероятност ще стартира около 6:00 часа.