Григор Димитров ще изиграе утре мача си от втория кръг на турнира в Бризбейн срещу Даниел Алтмайер от Германия. Срещата е насрочена за трета на "Пат Рафтър Арена" и ще започна не преди 6:00 часа българско време. По-вероятно е началният час да бъде малко по-късно, тъй като преди това на корта трябва да се изиграят две срещи от женската схема, като първата от тях започва в 3:00 часа.

Димитров е спечелили двата си мача с Алтмайер до момента, без да загуби сет. Миналата пролет той го победи с 6-4, 6-3, 6-1 в третия кръг на Ролан Гарос, а през 2021 Григор записа успех с 6-4, 6-2 на Мастърса в Индиан Уелс. 25-годишният Алтмайер заема 56-то място в световната ранглиста. Германецът играе бекхенд с една ръка, а най-силното му оръжие е сервисът.

След Димитров и Алтмайер на корта ще излезе Рафаел Надал, който ще играе с представителя на домакините Джейсън Кублър във втория кръг.

В четвъртък Григор ще изиграе и мача си от четвъртфиналите в схемата на двойки. Той и американецът Себастиан Корда ще се изправят срещу вторите поставени Жан-Жулиен Роже (Кюрасао) и Лойд Гласпул (Великобритания) в последен мач на Корта 10, който ще започне, след като българинът получи достатъчно почивка след мача си на сингъл.