Рафаел Надал и Новак Джокович няма да бъдат в една и съща група на Финалите на ATP, стана ясно от жребия за надпреварата в Торино, която ще се проведе между 13-20 ноември.

Испанският рекордьор по титли от Големия шлем е поставен под номер 1 в заключителния Мастърс на осемте най-добри при мъжете за пети път. Шампионът от Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос тази година ще гони дебютна титла от съревнованието. Левичарят от Майорка води Зелената група, в която са още Каспер Рууд, Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц, който заменя световния номер 1 Карлос Алкарас.

Седмият в схемата Новак Джокович ще се опита да влезе в историята. Петкратният шампион може да изравни рекордьора по отличия Роджър Федерер. Стефанос Циципас води Червената група, а в нея са още руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов.

Трима бивши победители в надпреварата участват в тазгодишното издание – Джокович, Медведев и Циципас. Жребият се проведе в офиса на „Интеса Санпаоло“ в Торино.

Жребият за двойките също бе теглен днес. Поставените под номер 1 Уесли Кулхоф и Нийл Скупски, които в Париж затвърдиха първото си място в световната ранглиста, водят Зелената група, където са още Никола Мектич/Мате Павич, Иван Додиг/Остин Крайчек и Танаси Кокинакис/Ник Кирьос. Раджийв Рам и Джо Солсбъри са водачи на Червената група, а там са още Марсело Аревало/Жан-Жулиен Рожер, Лойд Гласпуул/Хари Хелиоваара и Марсел Гранойерс/Хорасио Себайос.

Пълен жребий на сингъл:

Зелена група:

Рафаел Надал (Испания)

Каспер Рууд (Норвегия)

Феликс Оже-Алиасим (Канада)

Тейлър Фриц (САЩ)

Червена група:

Стефанос Циципас (Гърция)

Даниил Медведев (Русия)

Андрей Рубльов (Русия)

Новак Джокович (Сърбия)

Пълен жребий на двойки:

Зелена група:

Уесли Кулхоф/Нийл Скупски

Никола Мектич/Мате Павич

Иван Додиг/Остин Крайчек

Танаси Кокинакис/Ник Кирьос

Червена група:

Раджийв Рам/Джо Солсбъри

Марсело Аревало/Жан-Жулиен Рожер

Лойд Гласпуул/Хари Хелиоваара

Марсел Гранойерс/Хорасио Себайос.