Световният №1 Новак Джокович се завърна победоносно на корта след загубата си на 1/2-финалите на Australian Open от бъдещия победител Яник Синер. Сърбинът направи и успешно завръщане на Мастърса в Индиън Уелс с награден фонд 9.5 милиона долара след 5-годишна пауза.

Поради различни причини световният номер 1 не бе играл в калифорнийската пустиня от 2019-а година насам, а тази нощ в мач от втория кръг на турнира той надви трудно австралиеца Александър Вукич с 6:2, 5:7, 6:3 за 2:12 минути игра.

Джокович направи два пробива в първия гейм и без затруднения го затвори с 6:2. Втората част бе коренно различна двамата си размениха по един брейк в началото, а Вукич нанесе своя удар при 6:5 и така изравни резултата.

В решителният трети сет Джокович бе стабилен и с пробив в петия гейм стигна до успеха с 6:3. Така сърбинът записа 400 победи в сериите „Мастърс 1000“, като лидер по този показател е Рафаел Надал с 406.

Снимки: Gulliver/GettyImages
83 снимки

Следващият съперник на световния номер 1 ще бъде Лука Нарди от Италия.

Деветият поставен Каспер Рууд (Норвегия) елиминира Лукас Клейн от Словакия след 6:4 и 7:6 (4).

Ветеранът Гаел Монфис (Франция) изненадващо отстрани номер осем в схемата на турнира Хуберт Хуркач (Полша) – 6:0, 6:7 (5) и 6:2. В следващата фаза Монфис ще мери сили с Камерън Нори от Великобритания, който се справи с Лоренцо Сонего (Италия) – 6:4 и 6:4.

Руснакът Даниил Медведев също намери място в третия кръг на състезанието, след като победи Роберто Карлес Баена от Испания с 6:2 и 6:3. Поставеният под номер 4 в схемата Медведев ще се изправи срещу представителя на домакините Себастиан Корда в следващия кръг.

Снимки: Gulliver/GettyImages
16 снимки