Камерън Нори изненада всички с титлата си на Мастърса в Индиън Уелс през миналия сезон, но изрази огромно недоволство от тазгодишната организация на "Петия шлем". Британецът демонстрира много високо ниво на игра през последните месеци и в момента е на ръба на дебют в топ 10. Нори не можа да защити своя трофея в Калифорния, след като отпадна на четвъртфинал. 

"За пръв път участвах на надпревара в ролята на защитаващ шампион и беше наистина приятно да знам как съм важна част от историята на толкова голямо състезание. Отново се насладих на играта си тук, но беше малко разочароващо да видя програмата за откриващия ден на турнира и да разбера, че срещата ми е поставена на петия по големина корт“, започна Нори.

„Навсякъде другаде не бих имал проблем да приема подобно решение, само че именно аз спечелих миналогодишното издание на надпреварата в Индиън Уелс и организаторите показаха липса на уважение към мен. Всичко останало беше прекрасно, защото феновете отново се бяха завърнали по трибуните и можехме да се радваме на една прекрасна атмосфера“, продължи британецът.

„Приех обстоятелствата такива, каквито са. Беше интересно как Паула Бадоса биваше третиране по съвсем различен начин и неизменно получаваше възможност да се изявява на централния корт, като се обръщаше сериозно внимание на нейния триумф през 2021-ра. Не се почувствах много приятно от този факт, въпреки обстоятелствата около двете схеми", призна Нори.