Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович се класира на финала в Белград, след като надви квалификанта Андрей Мартин с 6:1, 4:6, 6:0. По този начин сърбинът ще играе за 83-та титла в кариерата си срещу друг играч от пресявките - Алекс Молкан.

Така Ноле ще излезе на финал на домашна почва за първи път от 2011 насам.

"Супер щастлив съм, че отново играя пред сръбската публика. Това е моят роден град и аз винаги се радвам, когато съм на корта тук. Има и нерви, разбира се. Самото чувство е уникално, защото никъде другаде не ме поставят под такова напрежение", каза той.

Джокович спечели бързи два пробива срещу словашкия квалификант за 5:1, а Мартин получи пет брейкбола във финалния гейм. Той не взе нито един от тях, но стартира втория сет с пробив и аванс от 2:0. Словакът отстъпи временно с 3:4, но Джокович направи твърде много непредизвикани грешки за 6:4 за Мартин. Квалификантът от Словакия изравни сетовете, но в последния Джокович не му остави шанс. Шампионът от тазгодишното Открито първенство на Австралия не допусна разиграване за пробив в последните шест гейма и стигна до нови три пробива за 119-ия финал в кариерата си.