Първата ракета на България - Григор Димитров, нямаше късмет при жребия за предстоящия турнир от сериите АТР 500 в китайската столица Пекин.

В първия кръг Гришо ще се изправи срещу американеца Макензи МакДоналд, а следващият му съперник може да бъде Холгер Рунег. Причината за това е, че топ тенисистът ни не е сред поставените. Той е в четвъртината на Яник Синер и може потенциално да го срещне на четвъртфиналите.

Лидер в половината на българина е световният №2 Карлос Алкарас, който е поставен под №1, като първият му противник ще е квалификант. Следващият мач ще е срещу някого в добра победна серия на китайска земя - Лоренцо Музети или Карен Хачанов.

Григор ще се изправи за четвърти път срещу МакДоналд, както и втори този сезон - първият им дуел беше на Australian Open 2018-а, когато българинът спечели в петсетова драма, а през 2022-а година МакДоналд спечели убедително в Маями. Във Вашинтгон в началото на август Гришо елиминира съперника си в първия кръг, а впоследствие стигна и полуфиналите.

Димитров е финалист в Пекин от 2016-а година, когато загуби от Анди Мъри, а през 2017-а гозина бе спрян на полуфиналите от Рафаел Надал. При последното си участие през 2019-а година той отпадна още в първия кръг от Андрей Рубльов.