Тенисистите не са нищо друго освен суперзвезди сами по себе си. Славата, която притежават благодарение на своите фенове, често може да се сравни с много холивудски звезди. Филмовите актьори често са в светлината на прожекторите поради работата си и способността им да привличат голям интерес от страна на феновете за много от събитията в живота им.

Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович наистина могат да се считат за едни от суперзвездите на тениса, които са постигнали легендарен статус. Интересна публикация стана хит в Reddit, където феновете избраха филмова звезда, която да изиграе любимия им тенис играч, ако някога се правят биографични филми за тях. Избраният актьор трябваше да има някакво отношение към тенисиста. Това може да е външен вид, стил на игра или цялостната му личност. Тенис общността в Reddit имаше някои интересни предложения, включително и за нашия Григор Димитров.

Actors that can play in the biopics of these Tennis Players.
byu/padfoony intennis

Роджър Федерер – Колин Фърт

Колин Фърт изобразява елегантността и чара на Роджър Федерер. Швейцарският маестро беше известен не само с уменията си на корта, но и с грацията си извън него. Изтънчеността и изяществото на Федерер могат да се съчетаят идеално с актьорските умения на Фърт. Приликата на швейцареца се съчетава идеално с естествената способност на Фърт да изобразява герои с грация и харизма.

Рафаел Надал - Том Круз

Рафаел Надал и Том Круз са изпълнени с екшън. Надал, известен със своите физически качества и решителност, може да се впише доста добре в стила на игра на Том Круз. Не само, че американецът има отлична физика като тази на Надал, но също така има добрия външен вид и актьорските качества, за да изиграе ролята на испанеца с неговата характерна смелост.

Новак Джокович – Хю Джакман

Хю Джакман, известен със своите динамични и адаптивни роли, би бил чудесен вариант да представлява Новак Джокович. Австралийският актьор изобразява силата и непримиримостта, които съвпадат перфектно с кариерата на Джокович. Сръбската звезда превърна победите в навик и Джакман би бил идеалният актьор за ролята му. Всъщност Джокович и Джакман са добри приятели в живота.

Анди Мъри – Андрю Гарфийлд

Андрю Гарфийлд и Анди Мъри наистина си приличат. И двамата са родом от Великобритания и имат сходен външен вид, както и същия британски акцент. Гарфийлд, известен с ролята си на Спайдърмен, би бил идеалният човек за ролята на Анди Мъри.

Григор Димитров – Джонатан Бейли

Новак Джокович веднъж нарече Димитров „най-красивия мъж“ в тенис тура. Освен с външния си вид, Димитров се слави с грациозна и стилна игра. Джонатан Бейли би могъл да се впише перфектно в стила на Григор. Освен това двамата също има сходен външен вид.

Григор Димитров Джонатан Бейли

източник: Gulliver/GettyImages