Александър Зверев заслужаваше да бъде изгонен от турнира ATP 500 в Акапулко заради невъздържаното си поведение след поражението на двойки, каза Рафаел Надал, добавяйки, че е сигурен, че германският олимпийски шампион ще се поучи от грешката си.

Ядосан заради решение на лайнсмена по време на мача в сряда, световният номер три Зверев разби ракетата си многократно в стола на съдията, приближавайки се опасно да удари официалния представител на мача Алесандро Германи и крещеше ругатни.

24-годишният Зверев, който спечели златото на сингъл на Игрите в Токио миналата година, се извини, след като беше отстранен за "неспортсменско поведение" от състезанието, където защитаваше титлата си на сингъл от миналата година. Надал каза, че съжалява за Зверев, с когото има "добри отношения".

"Той заслужаваше санкцията, защото не можеш да действаш по този начин. Мисля, че той е наясно с това и се надявам, че това послужи като урок за него и други млади играчи, които понякога изпускат нервите си на корта", каза Рафаел Надал. Съгласно правилата на ATP, надзорникът на място може да отнесе случая на по-високо ниво за по-нататъшно разследване след приключване на процеса на оценка и издаване на допълнителни глоби и санкции.

През 2019 г., след първоначална глоба от 113 000 долара, австралиецът Ник Киргиос получи условна забрана от 16 седмици и допълнителна глоба от 25 000 долара за "утежняващо поведение" от ATP след вътрешно разследване.

"Мисля, че организацията трябва да бъде стриктна по отношение на това, защото случката се разпространява бързо в социалните медии и има милиони деца, които гледат и те развиват тези нагласи. Разбирам, че има моменти на неудовлетвореност и гняв, но трябва да се опитаме да бъдем пример", заяви носителят на 21 големи титли от Големия шлем, след като стигна до четвъртфинала в Акапулко.