Испанският тенесист Рафаел Надал разпространи съобщение, с което информира обществеността, че Академията му в Майорка ще затвори врати заради пандемията от коронавирус. Световният №2 заяви, че децата намиращи се в базата са добре и за тях се полагат непрестанни грижи:

„Здравейте на всички, надявам се да сте добре в тези трудни дни. Както знаете в Академията имаме много специални обстоятелства, тъй като през годината млади тенесисти от 42 различни националности се подготвят в нея. Поради семейни и логистични причини много от тях останаха тук и наше задължение и отговорност е да се грижим за тях и уведомихме техните родители за това.

В последните няколко часа бяхме в контакт със спортните власти и Министерството на здравеопазването на Балеарските острови да приемем съответните мерки, коио са в съответствие с действащия закон. В резултат на тези разговори на треньорите, поддържащият и кухненският персонал им бе разрешено да останат и да се грижат за децата, които ще останат в Академията.

В събота тя затвори вратите си за външни посетители. Никой отвън няма достъп до базата. По този начин се опитваме да избегнем всякакви възможни зарази от чужбина. Искам да се възползвам и да изпратя съобщение, за да успокоя всички родители и да ви кажа, че децата ви са много добре и за тях се грижи страхотен екип от специалисти, който го прави всяка минута, за да гарантира здравето им. Знам, че бихте искали да бъдете с децата си и се надявам, че този момент ще дойде скоро. Искам да ви насърча да си останете у дома. Това са трудни моменти, но заедно ще ги преодолее“, написа Рафа Надал.