Рафаел Надал триумфира за десети път с титлата на Мастърса в Рим. Испанецът срази големия си противник Новак Джокович със 7:5, 1:6, 6:2 за близо три часа игра. Така Матадора добави десета титла от Рим в богатата си колекция, като има 11 от Монте Карло и Барселона, плюс 13 от Ролан Гарос.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Той вече има общо 36 трофея от най-високата категория от АТР - Мастърс, като 26 от тях са на клей. Джокович също е с 36 такива купи, като двамата делят първата позиция в това отношение, а и са “поделили” 15 от последните 17 издания на тези серии.

Надал успя да спечели трудно първия сет, стигайки до успех със 7:5. Джокович успя да намери стила си и изравни лесно след 6:1. В третия сет получи първия си мачбол още на посрещане след безжалостен бекхенд-уинър по диагонала от средата на корта, но Ноле все пак стори достатъчно, за да остане поне още малко във финала. Надал стигна до втори мачбол, вече на свое подаване, и се възползва да го материализира и да триумфира за десети път във "Форо Италико" след 2 часа и 50 минути игра.