Рафаел Надал даде интервю за сайта на ATP след снощната си победа с 6-1, 6-1 срещу Пабло Карено Буста във втория кръг на Мастърса в Рим, в което сподели какво е чувството да бъде отново на корта след няколко месеца извън игра. Матадора коментира и липсата на фенове, както и евентуалната причина за слабата игра на своя опонент.

„Хубаво е да съм отново в Тура. Да играеш пред празни трибуни не е най-приятното чувство. Липсата на публика не е приятна никъде, но феновете в Рим винаги са много ентусиазирани. Липсват ми, но въпреки това тази вечер изиграх много добър мач. Това беше перфектният старт на турнира за мен“ сподели Надал.

„Представянето ми беше солидно. Ударите ми бяха много добри както на форхенд, така и на бекхенд. Почти не допусках грешки. Не очаквах да играя толкова добре. Може би той беше малко изморен след всички мачове, които игра в Ню Йорк, където направи невероятен турнир“ добави Матадора.

Това беше седми мач между него и Карено Буста, като 9-кратният носител на трофея в Рим все още няма загуба от своя сънародник. В следващия кръг Надал ще се изправи срещу победителя от мача между Милош Раонич и Душан Лайович, които днес ще се изправят един срещу друг във втори мач от програмата на корт „Пиетранджели“.