Рафаел Надал и Камерън Нори се изправят във финала на силния тенис турнир в Акапулко, Мексико. Двубоят ще започне в 05:00 часа сутринта в неделя и ще може да го наблюдавате пряко по MAX Sport 1.

Легендарният Рафаел Надал, който наскоро завоюва 21-ата си титла от Големия шлем стигна финал в надпреварата без да загуби нито един сет. Последната жертва на Матадора бе финалистът от Аустрелиън Оупън - Даниил Медведев. Преди московчанина в жертви на Надал в мексиканския град се превърнаха Денис Кудла, Стефан Козлов и Томи Пол.

12-ият в световната ранглиста Камерън Нори започва календарната 2022-а година по същия начин, по който приключи и 2021-а - със серия победи.

Британецът изпрати най-силния си сезон през миналата година, като бе шестият играч с най-много победи в тура. Единственият, който успя да отмъкне сет от Нори в Акапулко бе Джон Иснър, спечелил тайбрек в първия сет в сблъсъка помежду им. Впоследствие обаче гигантът допусна обрат.

Левичарят, който преди броени дни взе титлата в Делрей бийч не даде никакъв шанс на Стефанос Циципас на полуфинала, а ще успее ли да поднесе още по-голяма изненада на финала в Акапулко срещу най-известния левичар в света на тениса,  остава отворен въпрос.