Испанецът Рафаел Надал няма да играе повече в тазгодишното издание на Лейвър къп поради лични причини. Това разкри самият той след прощалния мач на Роджър Федерер в петък вечерта, когато двамата легендарни тенисисти обединиха сили за един последен път.

Съпругата на Надал Сиска кара тежка бременност, като малко преди началото на Откритото първенство на САЩ дори бе приета превантивно в болница за прегледи, а след загубата си от Франсис Тиафо на осминафиналите в Ню Йорк испанецът разкри, че не знае кога ще се завърне на корта. Той планираше да пропусне отборната надпревара в Лондон, но когато стана ясно, че именно там Федерер ще изиграе последния мач в богатата си кариера, Надал все пак дойде в британската столица.

26 снимки

Той обаче няма да може да помогне на отбора на Европа в оставащите два дни от турнира.

„Не се чувствам добре, минавам през тежък период. Почти не съм спал, чувствам напрежение. Слава Богу, всичко е наред и успях да дойда“, сподели Рафа след мача вчера.

„Определено с Роджър отново ще играем заедно в бъдеще, но сме близки приятели. Знаех колко важна е тази вечер за него и нямаше как да я пропусна“, допълни рекордьорът по титли от Големия шлем.

Не е ясно дали Надал ще остане в Лондон до края на турнира, за да подкрепя своите съотборници, но е по-вероятно веднага да се прибере в Испания, за да бъде близо до съпругата си. При отсъствието на Федерер и Надал капитанът на Европа Бьорн Борг ще разчита на италианеца Матео Беретини и британеца Камерън Нори през уикенда.