Рафаел Надал ще играе на Мастърс турнира в Париж, обяви по-рано днес испанският вестник Marca. Според изданието Матадора ще пропусне турнира във Виена и ще участва в надпреварата във френската столица, след което ще го видим отново на корта на Финалите на ATP в Лондон.

Новината бе обявена и на страницата на Рафаел Надал в една от социалните мрежи.

Marca твърди, че собственикът на турнира във Виена, който притежава и Mallorca Open, се е опитал да убеди Надал да участва в турнира и по този начин да предложи на феновете нов евентуален финал между него и Новак Джокович, който миналата седмица потвърди участието си в надпреварата. Надал обаче е отказал поканата.

Участвайки на турнира в Париж испанецът ще има възможността да запише победа №1000 в своята професионална кариера – постижение, което до момента са достигнали единствено Джими Конърс (1274 победи), Роджър Федерер (1272) и Иван Лендъл (1068).

Ако спечели Мастърса в „Града на светлината“ Надал ще добави 640 точки към актива си в световната ранглиста. Организаторите на турнира вече обявиха, че надпреварата ще се проведе, макар и без публика. Липсата на фенове се дължи на новите мерки за обществена безопасност във връзка с повишаването на броя на заразените с Covid-19 в Париж.