Бившият номер 1 в света Рафаел Надал няма да може да направи своето завръщане на корта на Мастърса в Монте Карло този месец, тъй като все още не е възстановен напълно от своята контузия. Надал не е играл от Откритото първенство на Австралия през януари, когато получи мускулна контузия на крака, като организаторите на Монте Карло загатнаха, че той може да участва в турнира, но днес Надал отрече това.

"Здравейте на всички, все още не съм готов да играя и ще изпусна един от специалните турнири, на които винаги обичам да участвам. Монте Карло е бил и все още е ключов турнир в кариерата ми, но за съжаление, ще трябва отново да го пропусна, тъй като не съм готов да играя на най-високо ниво, без да рискувам повторна контузия. Ще продължа процеса на възстановяване и ще очаквам завръщането си на корта", написа испанецът в Туитър.

Заради дългото си отсъствие от корта Надал изпадна от топ 10 на световната ранглиста за първи път от 2005 година насам, след като изкара там рекордните 912 поредни седмици.

Малко по-късно стана ясно, че и световният номер 2 Карлос Алкарас няма да играе в Княжеството. "След два месеца на игра съм щастлив, че съм у дома, но съм тъжен, че завърших полуфиналния си мач в Маями с болки. След като посетих лекаря си в Мурсия и преминах изследвания, няма да мога да играя в Монте Карло", сподели той.

Мастърсът в Монте Карло ще се проведе в периода 8-16 април.