Испанецът Рафаел Надал очаква труден мач срещу Григор Димитров в третия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 2,460 милиона евро.

Gulliver/Getty Images
13 снимки

Поставеният под №14 Димитров се наложи над французина Жереми Шарди със 7:6(3), 6:4, докато 11-кратният шампион и трети в схемата Надал (Испания) стартира с категоричен успех над аржентинския квалификант Федерико Делбонис с 6:1, 6:2.

"Изиграх солиден меч. Резултатът е много позитивен. Той е добър играч на клей. Не показах нещо невероятно, но и не направих почти нищо грешно. Просто един солиден двубой за мен и хубаво начало на турнира. Мисля, че свърших това, за което бях излязъл на корта", заяви Надал.

34-годишният тенисист има 13 победи в 14 мача срещу българина. Те ще се срещнат за четвърти път в Монте Карло, като хасковлията е спечелил само един сет досега - в първата им среща на четвъртфиналите през 2013 година, когато Надал триумфира с 6:2, 2:6, 6:4. Двамата играха и в предишните две издания на турнира през 2018 и 2019 година, в които испанецът надделя с един и същ резултат - 6:4, 6:1.

"Имали сме страхотни мачове в миналото. В Мелбърн, разбира се (б.а. визирайки победата си в пет сета на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през 2017 година)...в Пекин, в Шанхай. Той е добър приятел, страхотно момче и отличен тенисист. Ще бъде много труден тест за мен и то още във втория ми мач. За него ще бъде трета среща, затова трябва да се подготвя. Надявам се да успея. Вълнувам се, че още в толкова ранна фаза на турнира ще трябва да изиграя такъв труден двубой", добви още той.