Бившият № 1 - Анди Мъри заяви, че най-накрая може да играе без притеснение за бедрото си след операцията за смяна на тазобедрената става през януари, но очаква Аустрелиън Оупън да бъде най-сериозният му тест след завръщането на корта.

32-годишният тенисист беше близо до прекратяване на кариерата в началото на годината, но се завърна на сингъл през август и спечели първия си трофей от 2017-а насам, побеждавайки Стан Вавринка на финала в Антверп миналия месец. След като изигра само един мач за Великобритания по пътя на тима до 1/2-финалите на Купа Дейвис в Испания миналата седмица заради проблем в слабините, Мъри се надява, че ще навлезе в оптимална физическа форма преди първия турнир от Големия шлем за 2020.

„Знам, че ще мога да се състезавам в големи турнири, без да се притеснявам за бедрото. Вече играх няколко трисетови мача, някои от които по-дълги, но във формат 3 от 5 те чака още един допълнителен час, час и половина тенис, така че ще трябва да съм много добре подготвен за Австралия. В началото, си мислиш за въпросната проблемна област след всяко движение, което правиш и това не е правилната настройка, когато излизаш на корта, но сега това не е така“, сподели той пред журналисти преди документалния филм за неговите проблеми с контузии в последната година.

Трикратният шампион в надпреварите от Шлема ще играе и в дебютното издание на ATP Cup в Австралия от 3-12 януари.

„Бях запитан относно това какво ще счета за успех в Австралия и не знам как ще се представя. Не очаквам да спечеля турнира, но ако мога да изиграя петсетов мач и да премина в следващия кръг без това да навреди на бедрото ми…това ще е успех“, завърши шотландецът. /БГНЕС