Анди Мъри се класира за втория кръг на Мастърса в Торонто, след като надви Лоренцо Сонего със 7-6 (3), 6-0 за малко над два часа игра. Интрига имаше само в първия сет, който бе решен в тайбрек.

И двамата имаха точки за пробив в откриващия сет, като италианецът дори бе с два сетбола при 5-4 в своя полза, но не съумя да ги материализира. Стигна се до дълъг гейм, в който трикратният шампион в турнирите от Големия шлем спечели шест поредни точки от 0-2 до 6-2, което предреши изхода на частта. Във втората Мъри, който е трикратен победител в надпреварата, върза „геврек“ на обезверения Сонего.

Шотландецът завърши с един ас и четири двойни грешки, но спаси и трите възможности за пробив пред съперника. Той приключи с 12 аса и 12 непредизвикани грешки, докато Сонего направи 21 печеливши удара и 18 непредизвикани. В спор за място на осминафиналите Мъри ще играе с квалификанта Макс Пърсел, който поднесе една от изненадите, отстранявайки десетия в схемата Феликс Оже-Алиасим.

Александър Зверев също намери място във втори кръг. Германецът се наложи над финалиста във Вашингтон Талон Грикспор със 6-4, 7-6 (3). 13-ият поставен имаше нужда от един пробив, за да пречупи съпротивата на нидерландеца в първия сет, а след това бе по-солиден в тайбрека на втория, за да се поздрави с крайната победа. За Саша предстои мач с Алехандро Давидович Фокина. Ако се справи с испанеца, германецът ще играе с третия в схемата Каспер Рууд, който отстрани Иржи Лехечка от Чехия.

Световният номер 1 и водач в схемата Карлос Алкарас научи името на първия си съперник в Торонто. Това е американецът Бен Шелтън, който се справи с испанеца Бернабе Сапата Мирайес. Попадналият на мястото на контузения Григор Димитров като „щастлив губещ“ Александър Вукич от Австралия се възползва максимално от шанса си и изненада 14-ия поставен Борна Чорич за успех в два сета.

Шампионът от Вашингтон Дан Еванс отпадна още на старта от представителя на домакините Габриел Диало, който е 141-и в света и получи „уайлд кард“ за турнира. Диало ще играе в следващата фаза с финалиста от Лос Кабос Алекс де Минор, който елиминира 11-ия в схемата Камерън Нори.