Бившият номер 1 в света Анди Мъри  постигна първа победа в Австралия за последните три години, след като победи норвежкия квалификант Виктор Дурашович с 6:3, 6:1 и се класира за втория кръг на международния турнир по тенис в Сидни с награден фонд 521 хиляди долара. Мъри загуби от Факундо Багнис в първия си мач за новия сезон миналата седмица в Мелбърн, но се представи отлично срещу Дурасович и спечели след само 72 минути на корта.

17 снимки

"Тук условията са идеални условия. Все едно играеш на закрито. Надявах се да имам повече мачове в Мелбърн миналата седмица, но това не се случи. За щастие организаторите на турнира и Тенис Австралия се съгласиха да ми дадат "уайлд карт" и възможността да играя тук, за което съм изключително благодарен", каза Мъри след двубоя.

Мъри, чиято последна победа в Австралия е срещу Джеймс Дъкуърт в Бризбейн през януари 2019-а, ще играе в следващия кръг срещу втория поставен Николоз Басилашвили от Грузия.

"За първи път съм в Сидни, това е много красив град. Аз обикалям от много дълго време и е хубаво да идвам на нови места. Бях чувал много за него и не съм разочарован", добави Мъри.

Американецът Брендън Накашима елиминира Иржи Весели  със 7:6(2), 7:6(0), Себастиан Баес се справи с Кристофър О'Конъл  с 6:3, 6:1, а Денис Кудла постигна успех над Федерико Делбонис с 6:3, 6:1.

Испанецът Педро Мартинес победи Алексей Попирин с 6:4, 6:4, а номер 6 Душан Лайович  спечели срещу Алехандро Давидович Фокина  със 7:6(5), 6:4.