Поставеният под номер 1 на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open 2023 - Лоренцо Музети, похвали Григор Димитров за "страхотния сезон", който  първата ракета на България направи.

"Григор направи страхотен сезон. Игра добре, показа отлична форма, особено в последните месеци. В Париж бях по-близо. Загубих първия сет, но успях да взема втория. Мачът беше труден и в крайна сметка той го спечели. Григор е изключителен човек и тенисист, който вдъхновява мен и цялата наша генерация от по-млади играчи", коментира 21-годишният Музети.

Италианецът пристига в София за трети път и е със сериозни амбиции, след като през миналата година игра полуфинал в българската столица.

"Хубаво е да се върна София. Радвам се, че съм тук и мога да играя. Когато разбрах, че турнирът ще бъде преместен от Тел Авив в София, не съм се колебал много дали да дойда. Чувствам се добре тук. Условията предишните години бяха отлични. Организаторите отново са свършили огромна работа, за да осъществят турнира и то за толкова кратко време, за което заслужават поздравления", каза Музети.

"Искам да играя в последната седмица от сезона, тъй като резултатите ми напоследък не бяха добри. Затова ще направя всичко възможно в София да надградя в сравнение с миналата година, за да завърша сезона с позитивни емоции", сподели италианецът.

"Сезонът ми премина на приливи и отливи. Не започнах добре, после на клей и на трева постигнах някои силни резултати, но след това на резултатите ми отново не бяха много добри. Смятам, че имам израстване от миналия сезон, надградих технически, но годината беше трудна. Когато играеш 50-60 мача научаваш по нещо от всеки един от тях, особено от загубите. За мен е важно да играя повече, за да трупам опит и увереност", допълни той.   

"Със сигурност това беше най-паметната победа в кариерата ми досега. Коства ми много и физически, и психически. Да спечеля срещу легенда като Новак беше като сбъдната мечта. Натрупах допълнителна увереност и мотивация от тази победа", завърши Музети.