Александър Зверев ще се завърне на корта не просто, когато е възстановен, а когато е напълно във форма, заяви неговият брат Миша Зверев пред „Евроспорт“. Германският тенисист не е участвал на турнири от повече от четири месеца, след като контузи сериозно глезена си на полуфиналите на Откритото първенство на Франция през юни.

25-годишният Зверев, настоящ номер 6 в световната ранглиста при мъже, все още не е планирал дата или турнир за завръщането си. Той няма да бърза, подобно на сръбската звезда Новак Джокович, който показва добри резултати въпреки тримесечната пауза през лятото, когато не можеше да участва на състезанията в Северна Америка. Според Миша, неговият по-малък брат може да ползва Джокович за пример.

„Новак се завърна, спечели два турнира и това е. Страхотно. Очевидно той не е бил контузен като Саша, а само имаше почивка, но се върна с много увереност и показа високо ниво. Сигурен съм, че ще стане още по-добър. Това беше много впечатляващо, особено на 35 години“, коментира още Миша Зверев.

Джокович в момента заема седма позиция в ранглистата и няма загуба след завръщането си на корта в Тел Авив преди две седмици, където спечели 89-а титла в кариерата си и после в Астана, където добави 90-и трофей в колекцията си.