Бившият номер 3 в световния мъжки тенис Милош Раонич, разказа как прекрва времето без турнири. Канадецът, който започна по добър начин 2020 година, сподели доста интересни неща относно своите хобита, но не пропусна да даде ценни съвети на хората в борбата с коронавируса.

„Аз съм като всички останали хора по целия свят, стоя си вкъщи, и се старая да бъда позитивен. Правя най-различни неща, като се опитвам дните ми да бъдат разнообразни, чета книги, гледам филми, слушам музика. Ако трябва да препоръчам един конкретен филм на хората, това е филмът талантливият мистър Рипли. До колкото си спомням, този филм има оскар и наскоро успях да го гледам, определено много ми хареса", започна той

"Във времето без турнири чета много, старая се всеки ден да обогатявам себе си. Преди не бях такъв фен на книгите и отчитам това като моя голяма грешка, с времето започнах да чета все повече и повече и осъзнах, че книгите ти помагат да израснеш както духовно, така и умствено. Вече, където и да отидем по света, винаги обикалям книжарниците и си търся интересни книги. Предпочитам да чета, вместо да гледам някое предаване по телевизията, книгата е в състояние да завладее напълно човека и да премахне всички лоши мисли".

"Също така, много мои колеги спортисти обичат видео игрите, аз не правя изключение, но играя рядко, не съм го правил от 4 години. Много обичам да играя NBA и да си избирам различни отбори, играл съм цели сезони, и това ми доставя истинско удоволствие".

"В момента ситуацията по света е много тежка и искам да помоля хората да бъдат отговорни.  Мисля, че трябва да слушаме какво ни казват властите и да спазваме всички правила, аз самия виждам колко несериозно се отнасят някои хора към пандемията, а това е безотговорно. Всички сме длъжни да правим всичко, което ни казват властите, положението е много сериозно, и от нас зависи да се справим по-бързо с болестта“, завърши Раонич.

Автор: Делян Калинков