Новият капитан на България за Купа „Дейвис" Теодор Бачев обяви разширения състав на националния отбор за предстоящия плейоф с Мексико. Мачовете ще бъдат на 5 и 6 март в зала „София", а при краен успех съставът почти сигурно ще се сдобие с историческа промоция в Световна група I.

Тимът ще бъде воден от Димитър Кузманов, който днес се изкачи до №265 в световната ранглиста. Мико игра два поредни1/4-финала на турнири „Чалънджър" в ЮАР, а през миналия месец стигна втори кръг на турнира на АТР в Анталия.

Още двама от героите в турския курорт ще бъдат на разположение на Теодор Бачев: Адриан Андреев (осминафиналист на турнира на АТР и шампион в надпревара на ITF) и Габриел Донев, който след полуфинала на ITF миналата седмица се очаква да скочи с около 100 места в ранглистата следващият понеделник.

В селекцията са още Александър Лазаров, Александър Донски и Васко Младенов, като последните двама ще се концентрират върху подготовката за двойките.

България има право да номинира 5 човека за срещите с "ацтеките", като в деня на тегленето на жребия (4 март) могат да бъдат направени до две промени в първоначалната селекция.