Третият в световната ранглиста при мъжете Даниил Медведев започна с победа във Финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) в Торино (Италия).
 
В първата си среща от група "В" (т.нар. Червена група) руснакът се наложи над сънародника си Андрей Рубльов с 6:4, 6:2 за час и 32 минути игра. Така той оглави временното класиране, следван от представителя на Германия Александър Зверев, който също постигна успех в първия си мач в Торино.
 
Даниил Медведев бе спечелил предишните две срещи с петия в ранглистата Рубльов на финала в Дубай и на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.
 
Той осъществи ключов пробив за 4:3 в първия сет и поведе с 5:3, след което надделя с 6:4. Андрей Рубльов допусна ранен пробив във втория сет и изостана с 0:2, а при втория си пробив в тази част Медведев поведе с 4:1 и впоследствие с 5:1 и нямаше проблеми да приключи двубоя при 6:2 при първия си мачбол.
 
"Играх отлично преди турнира и успях да покажа подобно представяне на корта и днес. Чувствах се наистина добре", заяви Даниил Медведев след победата.
 
В сряда (15 ноември) той ще се изправи срещу Александър Зверев в късния мач, а преди това Андрей Рубльов ще играе срещу испанеца Карлос Алкарас.
 
Във Финалният турнир на АТР участват осемте най-добри състезатели в мъжкия тенис през годината, като първите двама от всяка група ще се класират за полуфиналите.
 
Автор: БТА/Кремена Младенова