Вторият поставен Даниил Медведев и чилиецът Николас Яри се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже на твърда настилка в Пекин (Китай) от сериите АТП 500 с награден фонд 3 798 915 долара.

Медведев преодоля във втория кръг Алекс де Минор със 7:6(3), 6:3 за почти два часа игра. Негов съперник в спор за класиране на полуфиналите ще бъде победителят от двубоя между петия в схемата руснак Андрей Рубльов и французина Юго Юмбер по-късно днес.

Даниил Медведев поведе с 5:2 в първия сет, но допусна обрат до 5:6 и трябваше да мине през тайбрек, за да го спечели. Той бе доста по-стабилен във втората част и не изпусна аванс от 4:1 , който натрупа преди да затвори мача при 6:3.

Николас Яри отстрани италианеца Матео Арналди с 6:7(4), 7:6(4), 6:3 в мач, продължил три часа. Следващият му съперник ще бъде победителят от сблъсъка между осмия в схемата Александър Зверев от Германия и испанеца Алехандро Давидович Фокина, които също играят по-късно днес.

В неделя предстои и срещата от втория кръг на най-добрия български тенисист Григор Димитров срещу третия поставен Холгер Руне (Дания).

Автор: Кремена Младенова/БТА