Даниил Медведев не допусна изненада и сложи край на приказката на американеца Кристофър Юбанкс в Лондон. Руснакът спечели с 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4), 6:1 тричасовата битка между двамата от четвъртфиналите на Уимбълдън.

В първия сет имаше само един пробив, но той бе напълно достатъчен за Медведев да спечели частта. Руснакът успя да реализира една от двете си точки за пробив, които имаше. В третия гейм Медведев спечели подаването на съперника си и удържа пробива до края - 6:4. Американецът изобщо не се притесни. В четвъртия гейм на втората част Юбанкс спечели подаването на съперника и поведе с 3:1. След това американецът затвърди пробива и направи още един такъв, за да спечели втория сет с 6:1.

Третата част започна ужасяващо за световният номер 3, който беше пробит още в първия си сервис гейм. До края на сета нито един от двамата тенисисти не стигна до точка за пробив и така Юбанкс поведе с 2:1 в общия резултат. Четвъртия сет бе много оспорван, като се стигна до тайбрек. При 3:3 Медведев спечели три поредни точки, за да поведе с 6:3. На свой сервис американецът намали изоставането си до 4:6, но при следващата точка руснакът бе безкомпромисен и спечели частта, с което изравни резултата - 2:2 сета.

В петия решителен сет Медведев за двайсетина минути поведе с 3:0 след два пробива и до края нямаше проблем да затвори мача с 6:1.

В битка за място на финала Медведев ще спори с Карлос Алкарас, който се справи лесно с екзекутора на Григор Димитров - Холгер Руне. Испанецът спечели с 7:6(3), 6:4, 6:4. Шампионът от Куинс записа 10-а поредна победа и за пръв път в кариерата си е полуфиналист на Уимбълдън.