Макар че до началото на Олимпийските игри в Париж остават повече от два месеца, все повече тенисисти гледат към най-големия спортен форум на планетата. Игрите във френската столица ще се проведат между 26 юли и 11 август, а бившият световен номер 1, Даниил Медведев е силно мотивиран да постигне нещо голямо.

Въпреки че той, както и всички негови руски колеги, ще се състезават под неутрален флаг на Олимпиадата, и няма да са част от откриващата церемония, това не променя значимостта на събитието за родения в Москва тенисист. Напротив, Медведев сподели, че изцяло е променил възгледите си, и вече гледа на Олимпиадата по съвсем различен начин.

„Това, че спортистите от Русия и Беларус няма да можем да представляваме родината си, не е приятно, но аз приемам ситуацията такава каквато е. Не отдавам толкова голямо значение на това, защото зная, че както аз, така и моите близки и приятели, с радост ще очакват да ме гледат в Париж. Признавам си, че промених гледната си точка относно Олимпиадата, и преди сякаш не бях толкова заинтересован, но когато участвах на игрите в Токио през 2021 година, наистина усетих нещата по съвсем различен начин. Абсолютно всичко е различно, цялостната атмосфера, вълнението и емоциите са много големи, сега ясно осъзнавам колко велико нещо е да си част от най-голямото спортно събитие на нашата планета. В Токио отпаднах на четвъртфиналите, и бях много разочарован, силно се надявам, че в Париж ще мога да постигна повече и определено нямам търпение да участвам на Олимпийските игри“, каза Медведев.