Защитаващият титлата си от миналата година Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове, който е от сериите "Мастърс 1000" в Маями, Флорида. Руснакът елиминира германеца Доминик Кьопфер със 7:6(5), 6:0 за 1 час и 31 минути. Успехът бе под номер 350 за световния номер 4 в световната ранглиста. 
 
В първата част двамата си размениха по един пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там по-съобразителен се оказа Медведев, печелейки го със 7:5. Интересното е, че Медведев губеше с 0:4 точки в тайбрека, но направи серия от 5 поредни, а малко по-късно го взе. Това явно сломи съпротивата на Кьопфер и във втората част световният номер 50 не успя да стигне до нито един гейм.
 
В битка за място на полуфиналите Медведев ще играе с победителя от мача между Каспер Рууд (Норвегия) и Николас Джари (Чили).
 
Томас Махац също се класира за четвъртфиналите на турнира. Непоставеният чех спечели с 6:3, 6:3 срещу 38-ия в света Матео Арналди от Италия за час и 20 минути. С победата Махац си гарантира и дебют в топ 50 на световната ранглиста след нейното обновяване.

В битка за място на полуфинал той ще играе с победителя от двубоя Яник Синер (Италия) - Кристофър О'Конъл (Австралия).