Световният №3 при мъжете Даниил Медведев записа втора победа във Финалите на ATP в Торино, след като надделя със 7:6 (7), 6:4 над първата ракета на Германия Александър Зверев за час и 43 минути в среща от Червената група на турнира.

Снимки: Gulliver/GettyImages
61 снимки

Първият сет бе изключително оспорван, като двамата си размениха по един пробив. Руснакът удари още в първия гейм на мача, но германецът върна пробива в шестия гейм за 3:3. Така се стигна до тайбрек, в който нещата на корта продължиха да се развиват непредвидимо, но при 7:7 точки Медведев взе превес и след това затвори сета.

Равностойната игра между двамата продължи и във втората част, като точки за пробови липсваха до деветия гейм, когато Зверев пропусна чудесна възможност. Още в следващия гейм обаче германецът беше разколебан, от което се възползва руснакът, който в последния момент довърши съперника с пробив за 6:4.

По този начин Медведев продължава да бъде без загубен сет до момента и си осигури участие на ½-финалите в Торино, докато Зверев, който победи Карлос Алкарас в първия си мач, ще се изправи срещу вече отстранения Андрей Рубльов в търсене на задължителна победа, ако иска също да продължи към елиминациите. Медведев пък ще срещне Алкарас, който също се нуждае от успех за класиране на полуфиналите. Мачовете са в петък.