Американското турне за световния тенис елит продължава с пълна сила и тази седмица, тъй като време е за втори пореден „Мастърс“ турнир – този в Синсинати с награден фонд 7 665 215 долара. Той стартира в понеделник, 14.08, и ще продължи до неделя, 20.08, като ще може да наблюдавате всички най-интересни срещи на живо в ефира на MAX Sport 1.

„Мастърс“-ът в Синсинати се очертава да бъде изключително силен, като в основната схема ще участват всички тенисисти от Топ 20 на света. Директно от втори кръг ще започнат участието си водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас и Новак Джокович. Двамата може да се срещнат чак на финала в Синсинати. Това ще бъде първи турнир за сърбина след загубата от испанеца във финала на „Уимбълдън“.

Надпреварата няма да мине и без българско участие. Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, обаче нямаше късмет при жребия и ще се изправи срещу Александър Зверев още в първия кръг на турнира. Срещата е първа на Централния корт от вечерната сесия, което означава, че ще започне около 02:00 часа българско време сутринта във вторник. Първата ракета на България пропусна „Мастърс“-а в Торонто миналата седмица заради контузия, но ще бъде напълно готов да стартира в Синсинати. Не трябва да забравяме, че Гришо е шампион в надпреварата от 2017-а година, когато във финала победи Ник Кирьос.

Сега обаче жребият отреди той да се изправи срещу 17-ия поставен Зверев още на старта. Това ще бъде шести мач между двамата, като германецът води с 4:1 победи в досегашните им срещи. Димитров спечели първия си двубой със Зверев в Базел през 2014-а година, но след това германецът записа четири поредни успеха над българския тенисист, включително и в осминафиналите на „Ролан Гарос“ по-рано тази година.

В момента двамата са разделени само от четири позиции в световната ранглиста – Зверев е 17-и, докато Димитров е 19-и. Победителят в този мач ще срещне японеца Йохишито Нишиока или Грегоар Барер от Франция във втория кръг. Ако успее да стигне до трети кръг на турнира, Григор го чака евентуална среща с номер 3 в схемата Даниил Медведев от Русия, който почива в първия кръг. Най-добрият ни тенисист е в долната половина на схемата, където фигурират още Холгер Руне и Джокович, които сънародникът ни би могъл да срещне в по-напредналата фаза на турнира.

Мачът между Димитров и Зверев обаче е само един от няколкото вълнуващи двубоя на старта на надпреварата. Американската публика ще очаква с нетърпение двубоя между младите таланти Бен Шелтън и Кристофър Юбанкс. 13-ият поставен Камерън Нори пък ще се изправи срещу Гаел Монфис, който винаги обещава зрелище на корта.

12-ият в схемата Феликс Оже-Алиасим ще се опита да излезе от негативната поредица мачове срещу Матео Беретини, а именно в Синсинати преди две години записа единствената си победа над него от общо пет срещи. 11-ият поставен Карен Хачанов не може да е особено доволен от жребия си, изправил го срещи Анди Мъри. Номер 9 Тейлър Фриц пък също ще очаква труден мач срещу Иржи Лехечка.

Надпреварата в Синсинати е последният голям турнир преди началото на US Open, който ще се проведе в периода 28 август 10 септември.