Анди Мъри и Иван Лендъл ще обединят отново сили четири години и половина, след като британският тенисист и треньорът прекратиха работните си взаимоотношения за втори път, съобщава агенция АП. Според представители на Мъри, договорът е краткосрочен.

По време на партньорството си с Лендъл (2011–2014, 2016–2017), Мъри спечели три титли от Големия шлем и два златни олимпийски медала в Лондон и Рио. Така той е единственият тенисист в историята с повече от една титла на Летни игри.

Според информацията, Мъри и Лендъл ще рaботят заедно по време на тренировъчен лагер на британеца в САЩ. Това ще се случи след края на турнира по тенис на твърди кортове в Маями, чийто финал е насрочен за 3 април.

Всичко това означава, че Мъри ще пропусне по-голямата част или дори целият сезон на клей в Европа, чиято кулминация е "Ролан Гарос" от 22 май до 5 юни. Вместо това, той ще се готви за сезона на трева и по-точно за "Уимбълдън", който е с начална дата 27 юни.

Мениджмънтът на Мъри добавя, че британецът ще назначи още един треньор, който ще работи като асистент на Лендъл и ще пътува с британеца.

В момента Мъри е 84-и в ранглистата на ATP с баланс 8-6 през 2022.