За мнозина, Яник Синер и Карлос Алкарас ще „диктуват модата“ в световния тенис през следващите години. Двамата имат общо 6 трофея от Големия шлем, и се очаква тепърва да спечелят още редица трофеи. Подобно мнение изрази и една от големите легенди в женския тенис Мартина Навратилова.

Според бившата номер 1, италианецът както и испанският му колега със сигурност ще завоюват повече от 10 титли от Шлема, а единственото, което може да ги спре са контузиите.

„Не виждам поне към днешна дата какво може да попречи на Синер и Алкарас  да печелят титла след титла от големия шлем. Единственото, което може да им повлияе са контузиите, но да се надяваме, че няма да се стига до подобни ситуации, защото те са истинско богатство за тениса и за мен няма спор, че двамата са бъдещето на нашия спорт. Считам, че ако останат здрави и двамата ще спечелят повече от 10 титли от големия шлем, а тепърва ще гледаме още много мачове между Синер и Алкарас, които ще радват публиката. Мисля, че бъдещето на тениса е в добри ръце и с играчи като Карлос Алкарас и Яник Синер, наистина няма от какво да се притесняваме,“ каза Навратилова