Българинът Александър Лазаров отпадна на старта на турнира по тенис на клей от сериите „Чалънджър“ в Скопие (Република Северна Македония) с награден фонд 74 825 евро.

Лазаров, който участва на първия си турнир от сериите „Чалънджър“ от година насам, претърпя поражение от бившия номер 16 в света Марко Чекинато (Италия) с 6:7(5), 1:6.

Срещата продължи час и 40 минути.

Участващия с „уайлд кард“ Александър Лазаров поведе с 3:1 в първия сет, но допусна обрат до 3:4. Малко по-късно той имаше аванс от 6:5 след нов пробив, но Чекинато бързо върна пробива и спечели сета след тайбрек.

Във втората част българинът намали за 1:2, след което италианският тенисист направи серия от четири гейма и ликува с крайното 6:1 при първия си мачбол.

Поставеният под номер 4 Димитър Кузманов също приключи участието си в първия кръг след като се отказа след първия гейм срещу американския квалификант Райън Сегерман при резултат 0:1 и 7 минути игра.

За Александър Донски, който не успя да преодолее квалификациите на сингъл, предстои мач от надпреварата на двойки в тандем с Константин Битун Кузмин (Франция). / БТА