Александър Лазаров се класира за полуфиналите на международния турнир по тенис от сериите "Фючърс" на твърда настилка в Созопол с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 1 национал Лазаров надделя над сънародника си и седми в схемата Александър Донски с 6:7(2), 6:3, 6:4 след два часа и половина игра.

Донски пропиля ранен пробив аванс, а след това реализира обрат в първия сет след изоставане от 3:5 гейма, като спаси и сетбол при 4:5 и сервис на съперника. В последствие Лазаров направи ключова серия от пет поредни гейма от 3:3 във втората част, с която изравни резултата и поведе с 2:0 в третата, след което запази аванса си до края.

Така той заработи 4 точки за световната ранглиста и 753 долара, а утре ще играе в спор за място на финала срещу третия в схемата Макс Касниковски (Полша). 

В първия си четвъртфинал в състезание от сериите "Фючърс" 18-годишният Янаки Милев, който участва с "уайлд кард", загуби от 17-годишния поляк Мартин Павелски със 7:5, 3:6, 3:6 след два часа и половина на корта.

Милев проби за 3:2 в решаващия трети сет, но Павелски, който завърши с 12 аса, реализира обрат със серия от четири поредни гейма.