Българският тенисист Александър Лазаров сподели пред Gong.bg своите впечатления от наскоро приключилия турнир АТП Къп, където родните тенисисти завършиха на престижното девето място, като се разминаха на косъм с излизане от групите. Алекс Лазаров се превърна в сензацията на българския отбор, а може би и на целия турнир, след невероятната му победа с Григор Димитров на двойки срещу тима на Великобритания. 

Отборът на Сърбия триумфира на първото издание на АТП Къп, а героите на западната ни съседка решиха да отпразнуват победата с песента "Луда по тебе" на Камелия. Българската надежда призна, че се радва за победата на сърбите и заяви, че реакцията на българите би била по-различна, ако родните тенисисти бяха решили да празнуват по същия начин. 

"Със сигурност Сърбия спечели справедливо, аз даже бях за тях, защото са близо до нас като народ. Смях се два дена на видеото след това от съблекалнята, как се разбиват на Камелия. Наистина Джокович, когато играе за страната си, и около него са всички съотборници, показва най-добрия си тенис. Надал не беше чак безпомощен, но се виждаше, че няма шансове." 

"Българинът има това свойство да се радва на чужденците повече, отколкото на своите спортисти и публични личности. Ако ние бяхме пуснали такова видео със сигурност щяха да се появят заглавия от типа: "Чалгари", "Селяни" дори. От тази гледна точка, това също не мога да го осъзная. Никога не съм успявал да разбера защо имаме това качество да плюем наши състезатели, вместо да ги подкрепяме. Сигурен съм, че сърбите също са танцували на това видео, а не са започнали да ги "хранят", призна Лазаров.