Сръбският квалификант Душан Лайович без проблем се класира за втория кръг на АТП Мастърс турнира в Индиън Уелс след успех 6:3, 6:3 над Франсис Тиафо. 19-годишният американец остави доста добри впечатления с играта си, но нямаше как да се противопостави на далеч по-опитния си опонент.

Лайович се постара бързо да наложи надмощие и това му помогна значително за спечелването на първия сет. Сърбинът проби Тиафо във всеки от първите му два гейма като сервиращ, с което резултатът бързо набъбна до 4:0. Младокът демонстрира биткаджийски дух и не позволи на балканеца да затвърди втория брейк, а оттук нататък борбата за всяка точка стана далеч по-оспорвана. Тиафо се спаси от критичен момент при 3:5, когато отрази цели три сетбола. С това той само отложи съдбата си, тъй като Лайович не допусна колебания, когато началният удар премина при него – 6:3.

Вторият сет започна с два маратонски гейма, в който последователно Тиафо и Лайович се бореха със зъби и нокти, за да спасят подаванията си. Решителният миг настъпи в петия гейм, когато Лайович използва срив в играта на съперника си и проби. Сърбинът затвърди брейка за 4:2 и оттук нататък му бе лесно да приключи срещата.

В следващия кръг Лайович ще се изправи срещу поставения под номер 30 в схемата Фелисиано Лопес от Испания.