Маркос Багдатис записа успех в първия кръг от основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open 2018, след като победи с 2:0 сета "щастливия губещ" Салваторе Карузо. В отделните части - 7:6(4) и 6:3. Италианецът стигна до дуел с кипъреца, след като часове преди мача се отказа основния му опонент - Михаил Кукушкин. Казахстанецът е настинал и не се е чувствал добре и именно това е довело до отказа му в турнира в София.

Багдатис: Беше ми трудно, но много исках да победя

Въпреки промяната в последния момент, двубоят бе на изключително високо ниво и двамата тенисисти не разочароваха зрителите в "Арена Армеец" с доста красиви отигравания.

Карузо проби кипъреца при 1:1 в първия сет, но комофортният му аванс се запази едва три гейма, след което опитният тенисист върна пробива. Така се стигна до тайбрек, който бе много равностоен, като един минипробив в него донесе успеха на Багдатис в сета - 1:0.

Бившият номер 8 в световната ранглиста успя да осъществи ранен пробив в началото на втория сет и след страхотно разиграване пое контрола върху срещата, а в самия край на втория сет проби за втори път Карузо и оформи крайното - 6:3 в негова полза. След края на срещата Маркос Багдатис целуна корта в София.

Във втория кръг Багдатис ще играе с поставения под номер две в схемата Адриан Манарино.