Отпадна и теоретичната възможност Григор Димитров да участва в първия международен турнир в София от веригата на ATP. Основните надежди за силно българско представяне са свързани с Димитър Кузманов, който призна, че при никакви обстоятелства не би отхвърлил възможността да играе пред родните фенове.

„Аз участвам не само тук, но и за Купа Дейвис и винаги ще продължавам да участвам, но мога да коментирам само за себе си. Неговото неучастие на турнира влияе не само на тениса, а и на целия български спорт. За мен България е най-важното и винаги съм я представлявал, както съм правил това и в юношеските гарнитури. Винаги ще играя за България, независимо къде е турнирът и независимо срещу кого играем“, сподели Димитър Кузманов.

Освен него, на турнира в София ще участват още двама българи – Александър Лазов и Александър Лазаров, който ще се включи в квалификациите.

Жребият за надпреварата ще бъде изтеглен в утре, 29 януари. Двубоите в пресявките започват от 13:00 часа в събота в „Арена Армеец София“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS