Втората ракета на България Димитър Кузманов спаси мачбол и се класира за финала на турнира по тенис за мъже от сериите "Чалънджър" на АТП в Бенгалуру (Индия) с награден фонд 53 120 долара.

Кузманов победи Енцо Куаку (Франция) с 4:6, 7:5, 6:3 след близо три часа игра и за трети път в кариерата си се класира за финал на турнир от сериите "Чалънджър".

В първия сет двамата си размениха общо седем пробива, но във втората част играта се стабилизира и всеки печелеше подаванията си до 3:3. В седмия гейм Кузманов допусна нов пробив и при 3:5 трябваше да сервира за оставане в мача. Той изостана с 30:40, но не позволи на Куако да затвори двубоя и го принуди да сервира за успеха, което се оказа и повратният момент в срещата. Кузманов осъществи пробив на нула и изравни резултата.

В решаващата трета част 28-годишният българин поведе с пробив и го затвърди за 4:1. 26-годишният французин взе подаването на българина в седмия гейм, но веднага отново допусна да бъде пробит, а Кузманов получи шанс да сервира за място във финала. Той се възползва още от първия си мачбол и триумфира след 2:45 часа игра.

В кариерата си досега Димитър Кузманов има едната титла от сериите "Чалънджър" в Барселона (Испания) през октомври 2021 година, и един загубен финал в Задар (Хърватия) през март 2021-а.

Съперник на пловдивчанина в битката за трофея ще бъде водачът в схемата Александър Вукич от Австралия.