Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" на твърда настилка в Аликанте (Испания) с награден фонд 45 730 евро.

В мач от втория кръг българинът спечели с 6:4, 6:4 срещу британеца Били Харис. Двубоят продължи 91 минути и въпреки че вкара само 52 процента от първите си сервиси, Кузманов нямаше големи проблеми в срещата.

Поставеният под номер 4 в схемата българин направи пробив още в първия гейм на мача, който се оказа и единственият в целия първи сет. Кузманов продължи да контролира играта и във втората част, в която проби за 3:2 гейма.

Тук дойде и единственият по-добър момент за Харис, който е номер 290 в световната ранглиста. Британецът върна пробива, за да изравни при 4:4 гейма, но още в следващия гейм българският тенисист отговори с нов брейк, който му павира пътя към втора поредна победа в Аликанте.

С победата Кузманов си осигурява 1260 евро от наградния фонд и 16 точки за световната ранглиста. На четвъртфиналите той ще играе с победителя от двойката между седмия поставен Фабиан Марожан (Унгария) и Лоренцо Джустино (Италия).