Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че участието на голямата звезда на българския тенис Григор Димитров на турнира на АТП в София през февруари догодина е "страхотна новина".

"Това е една страхотна новина. Изключително съм щастлив, че ще се получи тази среща на толкова високо ниво между Григор Димитров и българските фенове. Това ще бъде възможност за него да спечели титла пред родна публика. Няма да му бъде лесно, защото в турнира ще участват много силни тенисисти. Конкуренцията ще бъде по-голяма от миналата година", каза министър Кралев.

Той допълни, че очаква турнирът в София да бъде един от най-посетените от веригата на АТП през 2017 година.

"Григор Димитров има огромен брой фенове. Участието на Тийм, по всяка вероятност на Агут и толкова силни други тенисисти е предпоставка за сериозен интерес. "Арена Армеец" е с капацитет 15000 места. На малко други места се провеждат турнири в толкова голяма зала", каза още министърът. Той обяви, че България има намерение да кандидатска и за организирането на турнир при жените от веригата на WТА.

"Когато имаме подходящите условия, ще се опитаме да вземем и турнир при жените. Имаме съвместен проект за тенис център с "Гаранти Коза". Когато това се осъществи, ще разполагаме с необходимото за организиране и на състезание на УТА през лятото. Вече имане и опит с Турнира на Шампионките, който беше в София три години", каза още Кралев.