Световният номер 2 Карлос Алкарас получи потенциално тежка контузия в глезена още в началото на откриващия си мач от турнира в Рио де Жанейро срещу представителя на домакините Тиаго Монтейро.

Още във второто разиграване Монтейро игра контра на Алкарас и при опита си да смени посоката десният глезен на испанеца се огъна. Той очевидно изпитваше болка, но бе превързан от физиотерапевта и се опита да продължи двубоя. Няколко точки по-късно двукратният шампион в Големия шлем се отказа.

"Утре ще направим изследване на глезена и ще разберем дали е нещо сериозно. Усетих го лошо, това беше първото ми впечатление. Заболя ме веднага щом паднах. Изиграх още няколко точки, но усещането не се подобри. Осъзнах, че ако продължа да играя, контузията може да се влоши", сподели след срещата Алкарас, който спечели титлата в Рио през 2022.

По този начин Алкарас е под угрозата да загуби второто място в световната ранглиста от италианеца Яник Синер. Към момента испанецът има преднина от 535 точки пред шампиона от Аустрелиън Оупън, но скоро ще трябва да защитава 1000 точки от титлата си от Индиан Уелс миналата година.