Ник Кирьос дотук има една доста позитивна 2022 година. Австралиецът играе в далеч повече турнири, отколкото бяхме свикнали през последните години и постига добри резултати.

Успешните изяви на шампиона на двойки от откритото първенство на Австралия му помогнаха да се изкачи до номер 78 в световната ранглиста, и макар че за Ник е съвсем обичайно да пропусне сезона на клей, той даде сериозна заявка, за това, което може да покаже по време на сезона на трева. Кирьос е готов да играе максимално много тенис от началото на месец юни и желае да направи една добра подготовка преди „Уимбълдън“.

Gulliver/GettyImages
8 снимки

„Виждам промяна в поведението си и в начина, по който разсъждавам. През тази година просто си казах, че трябва да играя повече и да покажа, че наистина мога. Смятам, че се справям добре и успях да  постигна някои чудесни резултати. Разбрах, че има за кого да играя и трябва да го правя заради феновете и децата, които също ме гледат. Зная, че много малки деца обичат тениса и искат един ден да са сред най-добрите и е важно ние да даваме добър пример. С нетърпение очаквам сезона на тревни кортове, защото мисля, че това е моята най-силна настилка и изобщо няма да е пресилено, ако кажа, че аз съм най-добрият на трева, и се надявам да успея да го докажа“, каза 27-годишният тенисист.