Ник Кирьос триумфира на тенис турнира на твърди кортове от сериите АТП 500 във Вашингтон, след като надделя над Йошихито Нишиока в два сета – 6-4, 6-3, за около един час и 25 минути игра.

Финалистът от Откритото първенство на Великобритания по тенис стартира ударно и проби японеца още в първия му сервис гейм. Последва затвърждаване на брейка, а до края на частта Кирьос сервира отлично и не даде шансове на съперника за завръщане в сета. Втората част се разви по идентичен начин – Нишиока се пропука още в първото си подаване за сета, като разликата с първия сет дойде в края, когато австралийският му опонент проби още веднъж, реализирайки третия си мачбол за титлата.

Тя е втора за Кирьос във Вашингтон след тази през 2019, когато победи на финал Даниил Медведев в два тайбрека – любопитното е, че това е и първи трофей за 27-годишния австралиец оттогава насам и общо седми в неговата кариера. Вицешампионът от Уимбълдън не остави съмнения в превъзходството си над японеца, който остава без титла, завършвайки срещата с 12 аса, губейки само три точки на първи сервис за целия двубой и спасявайки единствената точка за пробив пред Нишиока.

За двамата предстои участие на Мастърса в Монреал, където Кирьос започва с аржентинеца Себастиан Баес и при успех ще играе с поставения под номер 1 в схемата Медведев, докато Нишиока играе с квалификанта Беноа Пер от Франция на старта и при победа ще се изправи срещу почиващия в първи кръг Феликс Оже-Алиасим.