Австралийската тенис-звезда Ник Кирьос е помогнал на полицията да залови мъж, за който се предполага, че е откраднал под дулото на пистолет неговия автомобил "Тесла" от дома му в Канбера, съобщава Australian Broadcasting Corp. 

Телевизия АВС също така допълва, че документи от съда доказват как Кирьос е използвал приложението на мобилния си телефон, за да проследи и забави автомобила, докато полицията го е преследвала по улиците на Канбера рано сутринта в понеделник. В същите показания се допълва, че мъж е насочил пистолет към майката на тенисиста – Норлайла Кирьос, отнел й е ключовете. След това жената е повикала сина си и той е позвънил на полицията в момента, когато крадецът е потеглил с колата.

Полицейското преследване е приключило, когато патрул е открил автомобила в училищна зона, но мъжът не е бил там и е арестуван малко по-късно.

На 32-годишният злосторник е отказано освобождаване под гаранция, след като започна процеса срещу него в съда на първа инстанция в столицата на Австралия. Срещу него са повдигнати пет обвинения, свързани с инцидента, включително грабеж с утежнени обстоятелства, шофиране на откраднато превозно средство, яростно шофиране с опасност за останалите участници в движението и отказ да се подчини на полицейско разпореждане.