Карлос Алкарас разкри, че ще се завърне на корта на Мастърса в Париж. Той бе принуден да откаже участие в надпреварата в Базел, която тече в момента, поради травма на стъпалото и натрупана умора в долната част на гърба.

За последно испанецът игра на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, където отстъпи на първата ни ракета Григор Димитров в 1/8-финалите. Световният номер 2 взе впоследствие решение да си почине и да проведе лечение в опит да се завърне навреме за последните си два турнира от кампанията. След като се появи във френската столица, Алкарас ще направи и дебюта си във Финалите на ATP в Торино през ноември. Испанският талант се оттегли от миналогодишното издание поради мускулно разкъсване в областта на корема.

Проблем в подколянното сухожилие не му позволи да участва на Аустрелиън Оупън тази година, но след това Алкарас показа класа и спечели няколко титли. В първия си турнир обратно на корта, той триумфира в Буенос Айрес. Испанецът грабна трофеите още в Индиан Уелс, Барселона и Мадрид, а след това направи страхотен сезон на трева, като спечели подгряващия турнир в Куинс, а след това сломи не кой да е, а самия Новак Джокович в епичен петсетов трилър.

Алкарас стигна до номер 1 в световната ранглиста, а при последното си участие в турнирите от Големия шлем в Ню Йорк отстъпи на Даниил Медведев едно стъпало преди финала.